Porcellànic Vi Dolç Natural 2012

Porcellànic Vi Dolç NaturalVinyes de Procedència: CAL ROGET JOVE 1988

TIPUS D’AGRICULTURA: Ecològica per el Sistema de Permacultura. No llaurem les vinyes (fer funcionar les vinyes com un bosc)

VEREMA: Collit a mà 7 de novembre de 2012.

MACABEU: 100%

GRAU: 10% Vol.

ACIDESA TOTAL:  7,4g/L. SENSE SULFITS AFEGITS.

CAL ROGET JOVE 1988

  • Emparrat: Conducció Royat doble
  • Poda: Curta
  • Varietat: Macabeu
  • Plantada: l’Any 1988
  • Marc de Plantació: 285×160
  • Orientació: 282 WNW
  • Coordenades GPS: N41º24,242′ E1º38,811
  • Alçada: 310m. sobre el nivell del mar

Elaboració

5è Vi dolç ecològic certificat, D.O. PENEDÈS, d’alta expressió, VI DE QUALITAT PRODUÏT EN REGIÓ DETERMINADA (V.Q.P.D.R.), la decisió de veremar es pren de la observació de les ABELLES, el raïm es collit a mà en dies fruita en lluna menguant, decreixent i marea baixa, elaborat tot seguint els canons del (LLUNARI 2012-2013) procedent de vinyes sense llaurar durant més de 7 anys, on les ARANYES actuen com insecticida natural, tenim aproximadament unes 15 aranyes per hectàrea que amb la seva tela de entre 40 i 70 cm. de amplada i amb una llargada de passada a passada ens atrapen les temudes papallones de Lobecia Botrana. Les males herbes són aplastades amb un corró i segades (SEGAR NO APORTA POLS NI PARTÍCULES FINES A L’AIRE) són raïms sobre madurats, pansificats i botrificats de podridura noble (BOTRYTIS MEDITERRÀNEA) de macabeu 100%, elaborat en premsa clàssica vertical d’usillo. Macerat, fermentat i arrodonit amb les lies fines a baixa temperatura per poder extreure i mantenir els aromes del raïm, tot en botes noves de roure francès (d’ALLIER) duran 30 mesos. Embotellat en recipients de Ceràmica de 500 ml.(LA CERÀMICA PRESERVA DELS EFECTES NEGATIUS DE LA LLUM), amb tap tecnològic de suro DIAM MITIK lacrat amb cera i segellat. Afinat en ampolles de Ceràmica submergides en aigua en posició vertical dintre de tines sota terra en zones geobiològiques no negatives (FORA DE LES LINEAS CURRY). No conte sulfits afegits.

COPA amb la que s’aconsella veure el vi

  • RIEDEL 446/05 (Seria Riedel Restaurant-Chardonnay/Viogner)

La presentació del producte serà en caixa de fusta certificat amb la normativa fitosanitària NIMF-15.

Tast

Color coure amb notes de compota de raïm, olor dolça i suau. En boca és llarg, complex, amb gran equilibri entre grau alcohòlic, dolçor i acidesa.
Temperatura de servei: 6-8º C
Temperatura de conservació: 6-18º C

Recomanació Gastronòmica

Òptim per aperitius.
Maridatge perfecte amb formatges blaus tipus formatges blaus tipus Camembert i Camanzola, Foie, Mid Cuît, Xocolates amb alt percentatge de cacau i tota mena de pastisseria.